Τρίτη, 1 Νοεμβρίου 2011

Πανεύκολο μιλφέιγ {millefeuilles}

Χίλια φύλλα και ατελείωτη απόλαυση !!
Τι άλλο να πει κανείς γι' αυτό το γλυκό ??


Η συνταγή αυτή είναι εξαιρετικά εύκολη και γρήγορη.
Με έχει βγάλει ασπροπρόσωπη σε αμέτρητες περιπτώσεις.
Δοκιμάστε την !!

Υλικά για ταψί 20x30
3 πακέτα σφολιατίνια
1,4 lt γάλα με χαμηλά λιπαρά

Ξεκινάμε αραδιάζοντας στον πάτο του ταψιού μας μία στρώση σφολιατίνια.


Ακολουθούμε τις οδηγίες από το φακελάκι της κρέμας ζαχαροπλαστικής , 
χτυπάμε δηλαδή το περιεχόμενό του με κρύο γάλα.
Μπορούμε να χτυπήσουμε κάθε φακελάκι χωριστά , 
ώστε οι δύο στρώσεις που απαιτούνται να είναι σίγουρα ισόποσες.
 Απλώνουμε την κρέμα πάνω στα σφολιατίνια.



Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για 2η φορά ,
στρώνουμε δηλαδή μία στρώση σφολιατίνια και μία στρώση κρέμα ζαχαροπλαστικής.
Χτυπάμε το φακελάκι της Garni με το γάλα και απλώνουμε τη σαντιγί πάνω από την κρέμα ζαχαροπλαστικής.



Τρίβουμε μερικά σφολιατίνια ή μπισκότα πάνω στο γλυκό και ασφαλώς πασπαλίζουμε και με μπόλικη κανέλα.


Τοποθετούμε στο ψυγείο για να σφίξουν οι κρέμες.
Τέλος ... φροντίζουμε να μην ανοίγουμε συχνά το ψυγείο ,
γιατί ποιος μπορεί να αντισταθεί ??

Σημείωση :
Χρησιμοποιώ γάλα με χαμηλά λιπαρά γιατί τα σφολιατίνια είναι ήδη αρκετά γλυκά.
Εναλλακτικά , μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cream crackers (2 πακέτα) και πλήρες γάλα , όπως το προτιμάει και ο άντρας μου. Απλά σε γιορτές είναι πιο όμορφη η παρουσίαση με το σφολιατίνι.

Καλή απόλαυση 
και 
καλό μήνα !!
1-11-11 !!

4 σχόλια:

  1. 1-11-11 ;; Δε το είχα συνειδητοποιήσει...
    Καλό μήνα ευχομαι κι εγώ και γλύκο σαν το τέλειο μιλφέιγ σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γειά σου Λίζα, έυκολο, γρήγορο και λαχταριστό!
    Καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλό και γλυκό μήνα κορίτσια !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εχεις δίκιο οτι σε βγάζει ασπροπρόσωπη σ όλες τις επισκέψεις .Το φτιάχνει και η μαμά μου και πράγματι είναι ....μιαμμμμμμμμμμμμ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή