Η καρύδα δεν είναι μόνο ένα εξαιρετικό αρωματικό για τα γλυκά μας ,
αλλά αποτελεί και μια εύκολη διακοσμητική λύση γι' αυτά ,
ιδιαίτερα όταν είναι χρωματισμένη !!
αλλά αποτελεί και μια εύκολη διακοσμητική λύση γι' αυτά ,
ιδιαίτερα όταν είναι χρωματισμένη !!
Για να τη φτιάξουμε χρειαζόμαστε ... φυσικά καρύδα ,
και χρώμα ζαχαροπλαστικής.
Αν το χρώμα που χρησιμοποιούμε δεν είναι σε υγρή μορφή
αλλά σε μορφή πάστας , πρέπει να προσθέσουμε και νερό
ή αλκοόλ , π.χ. βότκα , από λίγες σταγόνες μέχρι μερικές κουταλιές ,
ανάλογα τη ποσότητα της καρύδας.
Όπως και στη χρωματιστή ζάχαρη ,
καλό είναι να ξεκινήσετε με τη μικρότερη δυνατή ποσότητα χρώματος
και στη συνέχεια να προσθέσετε κι άλλο , μέχρι το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Αφήστε τη καρύδα να στεγνώσει πάνω σε χαρτί κουζίνας για 24 ώρες ,
αλλάζοντας κατά διαστήματα το χαρτί.
Αν βιάζεστε να την χρησιμοποιήσετε στεγνώστε τη απλωμένη σε ταψί φούρνου ,
, στον αέρα , στους 40o - 50o C.
Αποθηκεύστε τη σε polybag ή σε βάζο , εκεί που φυλάτε και την απλή καρύδα.
Για το τέλος , άφησα ένα δείγμα της χρήσης της ...
σαν γρασίδι στην τούρτα - λαχανόκηπο !!
, στον αέρα , στους 40o - 50o C.
Αποθηκεύστε τη σε polybag ή σε βάζο , εκεί που φυλάτε και την απλή καρύδα.
Για το τέλος , άφησα ένα δείγμα της χρήσης της ...
σαν γρασίδι στην τούρτα - λαχανόκηπο !!
Καλές δημιουργίες !!
Πολύ ωραία ιδέα. Σε κάτι γλυκάκια που φτιάχνω ανακατεύω την καρύδα με σκόνη που φτιάχνουμε ζελέ και παίρνει και χρώμα και γεύση.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαταπληκτική και η δική σου ιδέα Κατερινάκι!! Θα τη δοκιμάσω την επόμενη φορά!!
ΔιαγραφήΚαλόοοοοοοο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι πολύ χρήσιμο!!!
Μπράβο! Θα το έχω υπόψιν μου!
Ευχαριστώ Χρυσαυγή μου και καλώς μας ήρθες!!
ΔιαγραφήΠολύ καλή ιδέα και μπορείς να εντυπωσιάσεις με κάτι πολύ απλό,ευχαριστούμε να είσαι καλά καλό βράδυ!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολυ ομορφες οι ιδεες σου!!!Μπραβο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή