Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Fun Food Friday - Ποντικάκια ... στο πιάτο μας!!

Μεταμορφώστε αβγουλάκια ή τυράκι σε πονηρά ποντικάκια ...





... και σίγουρα θα μετατρέψετε ένα ακόμα απλό πιάτο 
σε λαχταριστή δημιουργία !!

Πατήστε πάνω στις φωτογραφίες για λεπτομέρειες.

Παραμείνετε συντονισμένοι για την επόμενη ... 

Fun Food Friday

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Νικήτρια 1ου διαγωνισμού !!

Ήρθε η ώρα για την νικήτρια του 1ου μας διαγωνισμού,
η οποία θα κρατήσει σύντομα στα χεράκια της
το βιβλίο συνταγών της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου
"Κάθε μέρα ελληνικά" !!


Για την ανάδειξη της τυχερής νικήτριας χρησιμοποίησα το random.org.


Και η τυχερή νικήτρια είναι ... 
τυμπανοκρουσίες παρακαλώ ... 
η Νίκη !!
 

Νίκη μου , επικοινώνησε μαζί μου στο myhomegr@hotmail.com 
για τις λεπτομέρειες αποστολής του δώρου σου.

Ευχαριστώ πολύ για την συμμετοχή σας και 
παραμείνετε συντονισμένοι για περισσότερα δώρα !!

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Fun Food Friday - Σκυλάκι ... από σαντιγί

Αχ, δείτε μια γλυκιά φατσούλα ...


Δεν είναι αξιολάτρευτη ;;
Τη φαντάζομαι σε τούρτα γενεθλίων !!
Δεν θα ήταν υπέροχη ;;

Παραμείνετε συντονισμένοι για την επόμενη ... 

Fun Food Friday

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

1ος διαγωνισμός - 10.000 επισκέψεις

Updated : Ο διαγωνισμός έχει λήξει !!
Ευχαριστώ για την συμμετοχή σας !!

Καλημέρα και καλή εβδομάδα !!
Είμαι στην ευχάριστη θέση  να σας ανακοινώσω ότι ήρθε ο καιρός για ...
... τον πρώτο μας διαγωνισμό !!
Ήθελα από καιρό να ετοιμάσω κάτι για όλους εσάς που με τιμάτε με την παρουσία σας
και νομίζω πως τώρα μου δόθηκε η κατάλληλη ευκαιρία καθώς χθες φτάσαμε 
τις 10.000 επισκέψεις !!

Ας δούμε , πρώτα , το δωράκι μας !!

Ο τυχερός νικητής/νικήτρια θα λάβει ένα ολοκαίνουριο βιβλίο συνταγών 
της αγαπημένης μου Αργυρώς Μπαρμπαρίγου 
και πιο συγκεκριμένα το "Κάθε μέρα ελληνικά".


Όροι συμμετοχής 
1. Αν δεν είστε ήδη , πρέπει να γίνετε ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ στο "My home".
2. Αφού γίνετε μέλος , αφήστε ένα σχόλιο σε αυτήν την ανάρτηση ότι το κάνατε.
Μια που με αυτόν τον διαγωνισμό γιορτάζουμε τις 10.000 επισκέψεις , θα εκτιμούσα και οποιοδήποτε σχόλιο για τις αγαπημένες σας αναρτήσεις μέχρι τώρα.
3. Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν κάτοικοι μόνο Ελλάδας και Κύπρου.
4. Σε κάθε αναγνώστη θα αντιστοιχεί μία συμμετοχή , ανεξάρτητα από τον αριθμό των σχολίων.

Για να γίνετε Αναγνώστης 
- Κυλήστε προς τα κάτω τη σελίδα και στη δεξιά στήλη θα δείτε την ετικέτα "Αναγνώστες".
- Πατήστε στο "Γίνετε μέλος αυτού του ιστοτόπου" και ακολουθήστε τις οδηγίες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!
Ο διαγωνισμός θα λήξει την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου στις 24.00 ώρα Ελλάδος.
Ο νικητής θα ανακηρυχθεί μέσω του random.org
και θα ανακοινωθεί σε ανάρτηση τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου.
Ο τυχερός νικητής ή νικήτρια θα πρέπει να επικοινωνήσει μαζί μου εντός 2 ημερών για τη παραλαβή του δώρου του.
Για οποιαδήποτε απορία θα με βρείτε και στο 
myhomegr@hotmail.com.

Καλή επιτυχία 
και 
Ευχαριστώ πολύ για τη συμμετοχή σας !!

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Καλή σχολική χρονιά 2011-2012 !!! {Back to school cakes}

Η αρχή αυτής της εβδομάδας συνέπεσε φέτος 
και με την αρχή του σχολικού έτους !!
Ναι ναι , έφτασε η ώρα να γυρίσει κάθε κατεργάρης στον πάγκο του !!
Οι σάκες να γεμίσουν , τα μολύβια να ξυστούν ... 
... και μην ξεχνάμε το πρωινό ξύπνημα φυσικά !!

Γι' αυτήν την ιδιαίτερη μέρα διάλεξα μερικές τουρτίτσες 
που θα βάλουν αμέσως μικρούς και μεγάλους στο κλίμα ...

... ένα μήλο για την αγαπημένη μας δασκάλα ...


... η αλφαβήτα και η αριθμητική ...


... ο μαυροπίνακας ...


... το σχολικό ...


... και το καλοξυσμένο μολύβι !!


Ελπίζω να τις απολαύσατε όσο εγώ.

Πατήστε πάνω στις φωτογραφίες για λεπτομέρειες.

SOS Θυμηθείτε να τραβήξετε μία αναμνηστική φωτογραφία από το βλαστάρι σας , στη φετινή πρώτη του μέρα στο σχολείο !! Υπάρχει λόγος ...

Καλή σχολική χρονιά !!

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Ιδέες για παιδικό πάρτυ - Σεπτέμβρης : Στρουμφάκια {smurfs party}

Η αγαπημένη σειρά κινουμένων σχεδίων όλων των ηλικιών ,
τα "Στρουμφάκια", 
μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη
και προβάλλεται αυτές τις μέρες στους κινηματογράφους της χώρα μας.

Είναι η καλύτερη ευκαιρία , λοιπόν , να διοργανώσουμε ένα παιδικό πάρτυ 
- έστω και την τελευταία στιγμή - 
με θέμα τα μικρά αυτά μπλε ανθρωπάκια.

Πρώτο μας μέλημα , η πατροπαράδοτη τούρτα γενεθλίων ...

... σε μονόχρωμο φόντο με διακοσμητικά ...



... αχ , αυτά τα μανιταράκια κλέβουν καρδιές !!

Πανέμορφες είναι και οι τούρτες - μανιτάρια ...


... ή - αν έχετε χρόνο και υπομονή - ολόκληρο το στρουμφοχωριό !!


Αν οι ζαχαρένιες φιγούρες Στρουμφ δεν είναι ότι πιο εύκολο για σας 
- όπως και για μένα - 
οι πλαστικές είναι εξίσου εντυπωσιακές !!
Tip : Αν δεν καταφέρετε να βρείτε ούτε τις τελευταίες , 
τυπώστε μερικές έγχρωμες φωτογραφίες από τα αγαπημένα σας Στρουμφ , 
κολλήστε τες πάνω σε χοντρό χαρτόνι 
και στερεώστε τες στη τούρτα με οδοντογλυφίδα.

Επίσης , μπορούμε να προσφέρουμε και κεκάκια , διακοσμημένα με τους ήρωες μας ...



... αν όχι κάτι τόσο δύσκολο , ίσως , κάτι τέτοιο ...


... λιτό , αλλά σίγουρα εντυπωσιακό !!

Και φυσικά η διακόσμηση του χώρου μας
θα κινηθεί στους τόνους του μπλε και του λευκού ...


... ενώ για μουσική , τίποτα καλύτερο από μερικά στρουμφοτραγούδια ...


Μια δραστηριότητα για να απασχοληθούν ευχάριστα τα παιδάκια
κατά τη διάρκεια του πάρτυ είναι ο χρωματισμός ασπρόμαυρων σελίδων
με θέμα , τι άλλο ...



Πατήστε πάνω στις φωτογραφίες για να τις εκτυπώσετε
ή μπείτε εδώ για περισσότερα σχέδια.

Μην ξεχάσετε ένα μικρό ευχαριστήριο δωράκι 
για τα παιδάκια που σας τίμησαν με την παρουσία τους ...

... ίσως κάτι που έχετε φτιάξει  με τα χεράκια σας ...


Καλή διασκέδαση !!

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Fun Food Friday - Αβγουλάκι ... από καρδιάς

Ξαφνιάστε τα παιδάκια σας με αβγουλάκια σε σχήμα καρδιάς ...


 ... και απολαύστε μερικά ακόμα παιδικά χαμόγελα !!

Παραμείνετε συντονισμένοι για την επόμενη ...

Fun Food Friday

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Wordless Thursday


Ουδέν σχόλιον !!

Κολοκυθάκια γεμιστά

Πριν εξαφανιστούν τελείως τα κολοκυθάκια από τους πάγκους της λαϊκής 
- και τον κήπο του πεθερού μου - 
προλαβαίνουμε να φτιάξουμε ένα ακόμα καλοκαιρινό γεύμα ...


Υλικά
5 μεγάλα κολοκυθάκια ή 10 μικρά
500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
1 φλ. ρύζι
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη ή στο multi
2 αβγά
5 πατάτες
χυμός λεμονιού
αλάτι , πιπέρι
1/2 φλ. ελαιόλαδο

Σε μπολ αναμειγνύουμε τον κιμά , το ρύζι , το κρεμμύδι , το ασπράδι από τα αβγά (κρατάμε χωριστά τους κρόκους για το αβγολέμονο) , αλάτι και πιπέρι.


Πλένουμε τα κολοκυθάκια και κόβουμε τις άκρες τους , καθώς και όποιο σημείο είναι χτυπημένο.
Αφαιρούμε τη ψίχα.


Γεμίζουμε κάθε κολοκυθάκι με το μείγμα του κιμά. Φροντίζουμε να μην πιέζουμε τη γέμιση , για να μείνει χώρος για το ρύζι , όταν φουσκώσει.


Τακτοποιούμε τα κολοκυθάκια στον πάτο μιας μεγάλης κατσαρόλας. Σκοπός είναι να δημιουργήσουμε μία στρώση από αυτά , γι' αυτό διαλέγουμε και το κατάλληλο σκεύος.


Κόβουμε τις πατάτες σε κυβάκια και τις προσθέτουμε στη κατσαρόλα.


Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε χλιαρό νερό , ίσα να καλυφθούν τα κολοκυθάκια.


Προσθέτουμε λάδι , αλάτι και πιπέρι. Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε και 1 χούφτα ρύζι.
Αφού πάρει μια βράση , χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό και σκεπάζουμε με το καπάκι.
Ο χρόνος βρασίματος εξαρτάται από το μέγεθος των κολοκυθιών. 
Για μεγάλα κολοκυθάκια υπολογίζουμε 40-50 λεπτά , για μικρά 30-40 λεπτά.


Όταν έχουν βράσει τα λαχανικά , ετοιμάζουμε το αβγολέμονο.
Χτυπάμε ελαφρά τους κρόκους των αβγών και σιγά σιγά προσθέτουμε όσο χυμό λεμονιού επιθυμούμε.
Συνεχίζοντας το χτύπημα , προσθέτουμε ζουμί από την κατσαρόλα.


Ρίχνουμε το αβγολέμονο στην κατσαρόλα και την κουνάμε να πάει παντού.
Αφήνουμε την κατσαρόλα για 2 λεπτά σε χαμηλή φωτιά να πάρει μία βράση και στη συνέχεια την κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Έτοιμο...

Καλή όρεξη ...

Tips : 
- Αν περισσέψει μείγμα από τον κιμά , πλάθουμε σε μπαλάκια και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Προσοχή , πρέπει να τα σκεπάσει το νερό.
- Εκτός από οριζόντια μπορούμε να τοποθετήσουμε τα κολοκύθια και κάθετα μέσα στην κατσαρόλα ή να δημιουργήσουμε 2 στρώσεις.
Σε κάθε περίπτωση , όμως , το νερό πρέπει να σκεπάζει τα κολοκυθάκια , για να βράσει ο κιμάς.
- Κατά τη πρώτη βράση που θα πάρει το φαΐ μας , θα δημιουργηθεί αφρός. Καλό είναι με τη βοήθεια μιας κουτάλας να το ξαφρίσουμε.
- Για κανένα λόγο δεν πετάμε τη ψίχα από τα κολοκυθάκια. Με αυτή μπορούμε να φτιάξουμε κολοκυθοκεφτέδες ή να τη φυλάξουμε στη κατάψυξη για χρήση σε πιτούλες.

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Fun Food Friday - Δάσος ... από φρούτα

Ιδού μία ακόμα ιδέα για να εντυπωσιάσετε τα παιδάκια σας ...


... και να μετατρέψετε την "ώρα του φρούτου" σε περιπέτεια  σε τροπικό δάσος !!

Παραμείνετε συντονισμένοι για την επόμενη ... 

Fun Food Friday

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Wordless Thursday


Ουδέν σχόλιον !!

100η ανάρτηση ...

... και τι καλύτερο για να το γιορτάσουμε από ένα κομμάτι  
τούρτας σοκολάτα !!


Ας δούμε πως την φτιάχνουμε ...
Αυθεντική συνταγή εδώ.

Υλικά
2 πάτους από παντεσπάνι σοκολάτας
1 πακέτο Γιώτης Garni Ζαχαροπλαστικής με γεύση σοκολάτα
400 ml κρύο γάλα
1 κουτί Betty Crocker Rich & Creamy Frosting με γεύση σοκολάτα
400 γρ. merenda ή nutella
4-5 "πουράκια" σοκολάτας για διακόσμηση

για το σιρόπι
1 φλ. ζάχαρη
1 φλ. νερό
2-3 κουταλιές λικέρ ή κονιάκ

Ετοιμάζουμε το παντεσπάνι μας και το χωρίζουμε σε πάτους ή αγοράζουμε έτοιμους.

Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε ένα κατσαρολάκι , σε μέτρια φωτιά.
Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά.

Ετοιμάζουμε τη Garni , σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.

Σε μια πιατέλα τοποθετούμε τον πρώτο πάτο από το παντεσπάνι.


Προαιρετικά , χρησιμοποιούμε ένα τσέρκι για το στήσιμο της τούρτας.
Με πινέλο βρέχουμε καλά το παντεσπάνι με το κρύο σιρόπι.


Απλώνουμε μια λεπτή στρώση Garni σε όλη την επιφάνεια του πάτου.


Από πάνω , απλώνουμε μια στρώση με όλη τη merenda.


Για να απλωθεί πιο εύκολα , απλά ρίχνουμε μεγάλες κουταλιές τις οποίες απλώνουμε με κινήσεις συνεχόμενες και προς μία φορά , μέχρι να καλύψουμε όλον τον πάτο.
Συνεχίζουμε με μια στρώση με την υπόλοιπη Garni.


Καλύπτουμε με το δεύτερο πάτο.


Βρέχουμε και αυτόν τον πάτο με σιρόπι.
Αφήνουμε την τούρτα στο ψυγείο για 3 ώρες ή όλη νύχτα.

Αφαιρούμε το τσέρκι με προσοχή.

Με τη βοήθεια μιας σπάτουλας απλώνουμε την επικάλυψη.


Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το έτοιμο μείγμα επικάλυψης με 1 ακόμα φακελάκι Garni σοκολάτας ή βανίλιας.

Διακοσμούμε με τα πουράκια.
Διατηρείται στο ψυγείο.

Καλή απόλαυση !!

και

Καλό μήνα !!