Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Μοιράιδα _ Μια μοίρα σαν νεράιδα - Εύα Ομηρόλη


 Την τελευταία εβδομάδα είχα στα χέρια μου ένα ακόμα βιβλίο της κας Ομηρόλη.
 Και για μία φορά ακόμα με εξέπληξε : ενώ σχεδόν το πρώτο μισό του βιβλίου με άφησε αδιάφορη , μόλις το πέρασα οι σελίδες πέταγαν μέσα στα χέρια μου.
 Η "Μοιράιδα" είναι η ιστορία της Μάρθας , μιας απλής κοπέλας που ξεκινάει να ζήσει την ζωή της χωρίς όνειρα γιατί ''ουσιαστικά η Μοίρα έχει το πάνω χέρι στη ζωή''.


 Δουλειά , έρωτες , επιτυχία. Αλλά τι είναι η επιτυχία όταν δεν σε γεμίζει; Μέσα από ανατροπές η Μάρθα συνηδειτοποιεί ότι για να βρει τον εαυτό της και την ευτυχία πρέπει να επιστρέψει στο μέρος των παιδικών της χρόνων. Και εκεί τι θα βρεί;
Σας αφήνω να το διαβάσετε για να μην σας το χαλάσω ...
Α ... και όταν το διαβάσετε , πείτε μου τη γνώμη σας , πεθαίνει στο τέλος η Μάρθα ή όχι;

Βαθμολογία μου : 4 στα 5

 Δεν μπορώ να μην συμπεριλάβω σε αυτή την ανάρτηση και κάποια σημεία του βιβλίου που βρίσκω ότι είναι μεγάλες αλήθειες της ζωής.

Είναι σχεδόν κωμικό που αφού έχει γίνει το κακό , γυρίζεις πίσω και προσπαθείς να θυμηθείς ποιο ήταν το σημαντικό που σου διέφυγε , τι λάθος έκανες που διατάραξε εκείνο που σου φαινόταν σωστό ; Τι παραμέλησες και που αστόχησες , ποσό πολύ εντέλει φταις; Για καθετί που αποβαίνει ευτυχές , η διαδικασία είναι περιέργως απλοϊκή : το αποδέχεσαι.

Το ίδιο πράγμα ακριβώς συμβαίνει σε δύο ανθρώπους. Ο ένας καταστρέφεται κι ο άλλος μετατρέπει το κακό σε καλό. Άρα αυτά που συμβαίνουν δεν έχουν σημασία. Σημασία έχει ο άνθρωπος που καλείται να τα αντιμετωπίσει. Κατάλαβα πως το σημαντικό δεν είναι να σου συμβαίνουν καλά , αλλά σε ό,τι σου συμβαίνει να είσαι ικανός να αναγνωρίζεις το καλό μέσα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου