Μόλις χθες , 10 μέρες πριν τελειώσει και ο Μάιος ,
συνειδητοποίησα ότι με τις δουλειές στο σπίτι ,
το Πάσχα , τα γενέθλια της μικρής μου ,
- χρωστάω φωτογραφίες από τη τούρτα , το ξέρω -
την προετοιμασία για ένα γάμο και δύο βαπτίσεις
- γινόμαστε νονοί στο ζευγάρι που παντρέψαμε
και παντρεύεται & βαπτίζει το ανιψάκι μου
η αδερφή του άντρα μου !! -
καθώς και τις απαραίτητες εξετάσεις για την εγκυμοσύνη
- είμαστε στην 26η εβδομάδα !! -
πέρασε και η άνοιξη και δεν το πήρα χαμπάρι.
Με όλα αυτά , δε κατάφερα φέτος να φτιάξω
την αγαπημένη μου μαρμελάδα φράουλα ,
αυτό όμως δε σημαίνει ότι μπόρεσα να αντισταθώ
στις ζουμερές φράουλες που με κοιτούσαν ,
παρακαλώντας να μπουν στο καλάθι μου , μόλις προχτές !!
Χθες το απόγευμα , λοιπόν , σκάρωσα αυτό το γλυκάκι
για να απολαύσουμε το πιο αγαπημένο μου φρούτο
και να γιορτάσουμε την άνοιξη που μας αφήνει !!
Triffle με φράουλες , ελαφρύ και πολύ ζουμερό !!
αυτό όμως δε σημαίνει ότι μπόρεσα να αντισταθώ
στις ζουμερές φράουλες που με κοιτούσαν ,
παρακαλώντας να μπουν στο καλάθι μου , μόλις προχτές !!
Χθες το απόγευμα , λοιπόν , σκάρωσα αυτό το γλυκάκι
για να απολαύσουμε το πιο αγαπημένο μου φρούτο
και να γιορτάσουμε την άνοιξη που μας αφήνει !!
Triffle με φράουλες , ελαφρύ και πολύ ζουμερό !!
Υλικά για 8 - 10 μερίδες
2 κουτάκια ermol
200 γρ. τυρί κρέμα philadelphia
4 κ.σ. ζάχαρη άχνη
2 κ.σ. γάλα
1 φακελάκι κουβερτούρα γάλακτος σε σταγόνες
1 φακελάκι κουβερτούρα γάλακτος σε σταγόνες
1/2 δόση yellow cake
1/2 κιλό φράουλες
Η διαδικασία για το γλυκάκι αυτό είναι πολύ απλή ,
αρκεί να μαζέψουμε όλα τα υλικά μας.
Αρχικά , ετοιμάζουμε τη κρέμα.
Αδειάζουμε το περιεχόμενο από τα κουτιά του ermol στο μπολ του μίξερ
και χτυπάμε για να αφρατέψουν , στο δυνατό.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη , το γάλα και το τυρί κρέμα
και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να αναμειχθούν καλά τα υλικά.
Έτοιμη !!
Ανοίγουμε το φακελάκι με τη σοκολάτα
και το τοποθετούμε σε πυρίμαχη κούπα.
Ζεσταίνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων ,
στο δυνατό για 30'' ( δευτερόλεπτα και όχι λεπτά) κάθε φορά ,
όσες φορές χρειαστεί μέχρι να λιώσει η σοκολάτα
(συνήθως χρειάζεται 2-3 φορές , ανάλογα την ισχύ του φούρνου).
Με τα χέρια μας διαλύουμε το παντεσπάνι σε τρίμματα.
- Η φωτογραφία είναι όπως το έβγαλα από την κατάψυξη
και αφού ξεπάγωσε σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
Διατηρείται ζουμερό , όπως την ημέρα που το έφτιαξα !! -
Διατηρείται ζουμερό , όπως την ημέρα που το έφτιαξα !! -
Αφού πλύνουμε τις φράουλες και τις κόψουμε σε κομματάκια ,
μαζεύουμε όλα τα υλικά μας και ξεκινάμε τη συναρμολόγηση.
Στρώνουμε το παντεσπάνι ...
... τη κρέμα ...
... τις φράουλες ...
... και περιχύνουμε με σοκολάτα.
Επαναλαμβάνουμε μία ακόμα φορά με όλα τα υλικά.
Μπορούμε να κάνουμε και ωραία σχεδιάκια με τις φράουλες ,
ανάλογα με τη διάθεσή μας !!
Έτοιμα !!
Καλή απόλαυση !!
Σημειώσεις :
- Προσωπικά , δε χρειάστηκε να ετοιμάσω παντεσπάνι ,
γιατί είχα 1/2 δόση στη κατάψυξη , απομεινάρια από τη τούρτα της μικρής μου.
Αν δεν έχετε χρόνο να φτιάξετε , μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σαβουαγιάρ ,
μόνο που πρέπει πρώτα να τα βουτάτε και σε υγρό π.χ. 1 κούπα νερό με 1 κ.σ. ποτό.
Σημειώσεις :
- Προσωπικά , δε χρειάστηκε να ετοιμάσω παντεσπάνι ,
γιατί είχα 1/2 δόση στη κατάψυξη , απομεινάρια από τη τούρτα της μικρής μου.
Αν δεν έχετε χρόνο να φτιάξετε , μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σαβουαγιάρ ,
μόνο που πρέπει πρώτα να τα βουτάτε και σε υγρό π.χ. 1 κούπα νερό με 1 κ.σ. ποτό.
- Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι σοκολάτα θέλετε ,
απλώς με τις σταγόνες σε φακελάκι δε χρειάζεται να λερώσετε πολλά σκεύη.
Πω-πω~!Το αποτέλεσμα καταπληκτικό!!
ΑπάντησηΔιαγραφή