Βασική συνταγή για πολύ νόστιμα και αφράτα παντεσπάνια , για τούρτες και όχι μόνο ...
Σε αυτή βασίζεται και η συνταγή για το αγαπημένο μου παντεσπάνι σοκολάτας!!
Υλικά για 1 δόση
1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του , κοσκινισμένο
1 κούπα ζάχαρη
4 αβγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 βανίλια
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180o C , στις αντιστάσεις.
Στο μπολ του μίξερ , ρίχνουμε τα αβγά ...
... και τη ζάχαρη.
Χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα για 5-10 λεπτά , μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
Όσο περισσότερο χτυπηθεί τόσο περισσότερο αέρα θα εγκλωβίσει.
Αφαιρούμε το μπολ από το μίξερ και προσθέτουμε σιγά - σιγά το αλεύρι και τη βανίλια.
Ανακατεύουμε με σπάτουλα με απαλές , κυκλικές κινήσεις , για να μην φύγει ο αέρας.
Λαδώνουμε ένα ταψί ή ντύνουμε τον πάτο μιας φόρμας με αντικολλητικό χαρτί.
Στη περίπτωση τσερκιού εκτός από το αντικολλητικό χαρτί χρησιμοποιούμε και αλουμινόχαρτο.
Προσωπικά για έξτρα ασφάλεια , βάζω το τσέρκι και μέσα σε ένα ταψάκι.
Χύνουμε το μείγμα μας στο σκεύος.
Τοποθετούμε το σκεύος στο προτελευταίο επίπεδο του φούρνου.
Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από τη δόση και το σκεύος που χρησιμοποιήσαμε.
Σε κάθε περίπτωση το παντεσπάνι είναι έτοιμο όταν βυθίζοντας μαχαίρι ή οδοντογλυφίδα στο κέντρο του , αυτά βγαίνουν καθαρά.
Βλέπε και συνταγή για παντεσπάνι σοκολάτας.
Σε αυτή βασίζεται και η συνταγή για το αγαπημένο μου παντεσπάνι σοκολάτας!!
Υλικά για 1 δόση
1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του , κοσκινισμένο
1 κούπα ζάχαρη
4 αβγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 βανίλια
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180o C , στις αντιστάσεις.
Στο μπολ του μίξερ , ρίχνουμε τα αβγά ...
... και τη ζάχαρη.
Χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα για 5-10 λεπτά , μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
Όσο περισσότερο χτυπηθεί τόσο περισσότερο αέρα θα εγκλωβίσει.
Αφαιρούμε το μπολ από το μίξερ και προσθέτουμε σιγά - σιγά το αλεύρι και τη βανίλια.
Ανακατεύουμε με σπάτουλα με απαλές , κυκλικές κινήσεις , για να μην φύγει ο αέρας.
Λαδώνουμε ένα ταψί ή ντύνουμε τον πάτο μιας φόρμας με αντικολλητικό χαρτί.
Στη περίπτωση τσερκιού εκτός από το αντικολλητικό χαρτί χρησιμοποιούμε και αλουμινόχαρτο.
Προσωπικά για έξτρα ασφάλεια , βάζω το τσέρκι και μέσα σε ένα ταψάκι.
Χύνουμε το μείγμα μας στο σκεύος.
Τοποθετούμε το σκεύος στο προτελευταίο επίπεδο του φούρνου.
Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από τη δόση και το σκεύος που χρησιμοποιήσαμε.
Σε κάθε περίπτωση το παντεσπάνι είναι έτοιμο όταν βυθίζοντας μαχαίρι ή οδοντογλυφίδα στο κέντρο του , αυτά βγαίνουν καθαρά.
Βλέπε και συνταγή για παντεσπάνι σοκολάτας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου