Δεν ξέρω ποιο ήταν το χειρότερο που μου συνέβη τις τελευταίες μέρες ... η ίωση που με έριξε στο κρεβάτι ή το "ατύχημα" της φωτογραφικής μου μηχανής??
Έχοντας πλέον αναρρώσει από την ίωση , θα ψηφίσω σαν χειρότερο το δεύτερο , καθώς ακόμα δεν ξέρω αν ο "ασθενής" - δηλαδή η μηχανή - θα σωθεί ή θα "υποκύψει στα τραύματά του" ...
Παρ' όλα αυτά , νοιώθω έτοιμη να επιστρέψω με μια συνταγή από το "αρχείο" μου , που ανήκει στη ζώνη του "comfort food" , που θα έλεγαν και οι Άγγλοι , δηλαδή φαγητό της παρηγοριάς !!
Υλικά για μακρόστενο πυρέξ
1 πακέτο κανελόνια
500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
5 φέτες μπέικον
1 μεγάλο κρεμμύδι
3 μεγάλες κ.σ. πελτέ ντομάτας
3 κ.σ. λάδι
αλάτι
πιπέρι
τυρί για μακαρόνια τριμμένο
Αρχικά ετοιμάζουμε τη σάλτσα του κιμά.
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί.
Όπως έχω αναφέρει και παλαιότερα , δεν σοτάρω τον κιμά , απλά τον προσθέτω στην ζεστή κατσαρόλα και τον απλώνω να καλύψει όλο τον πάτο.
Σιγά σιγά ο κιμάς θα ασπρίσει από την κάτω μεριά και θα βγάλει τα ζουμιά του.
Ανακατεύουμε μέχρι να ασπρίσει όλος ο κιμάς.
Προσθέτουμε τις φέτες του μπέικον χοντροκομμένες.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το προσθέτουμε και αυτό.
Ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε να πάει παντού.
Προσθέτουμε τόσο νερό , όσο να σκεπαστεί ο κιμάς , 1 κ.σ. λάδι , λίγο αλάτι , λόγω του μπέικον και του τυριού , και πιπέρι.
Αφήνουμε να βράσει για 20-30 λεπτά , με ανοιχτό καπάκι , μέχρι να εξατμιστεί το περισσότερο νερό.
Αδειάζουμε τον κιμά σε μπολ , για να κρυώσει.
Στην ίδια κατσαρόλα , χωρίς να την πλύνουμε , προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι.
Σοτάρουμε καλά τον υπόλοιπο πελτέ ...
... και προσθέτουμε 4 ποτήρια νερό , αλάτι και πιπέρι.
Αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά , σε μέτρια φωτιά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180o C , στις αντιστάσεις.
Εντωμεταξύ , γεμίζουμε με ένα κουταλάκι τα κανελόνια με τον κιμά.
Τα αραδιάζουμε σε πυρέξ.
Συνήθως προσθέτω στα πλαϊνά του ταψιού περιμετρικά κοφτό μακαρονάκι , το οποίο βοηθάει στο σωστό δέσιμο της σάλτσας.
Όταν είναι έτοιμη η σάλτσα , την περιχύνουμε πάνω από τα κανελόνια.
Η σάλτσα πρέπει να τα σκεπάζει ίσα - ίσα.
Πασπαλίζουμε με το τυρί.
Τοποθετούμε το ταψί στη μεσαία σχάρα του φούρνου.
Μετά από περίπου 10 λεπτά σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο , για να μην σκληρύνει η επιφάνεια του κανελονιού που είναι πλέον έξω από την σάλτσα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10 -15 λεπτά , μέχρι να πιουν τα ζυμαρικά τη σάλτσα.
Έτοιμο!!
Καλή όρεξη!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου