Κυριακή, 7 Αυγούστου 2011

Μακαρονάδα ... στο 15΄

Αυτές τις μέρες όλοι θέλουμε να περνάμε όσο περισσότερο χρόνο μπορούμε
στη θάλασσα και όχι ... στη κουζίνα !!
Γι' αυτόν τον λόγο το σημερινό φαγάκι είναι πανεύκολο ,
γρήγορο και πολύ νόστιμο !!

Μακαρονάδα με ελιές !!


Υλικά
500 γρ. σπαγγέτι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
15 μεγάλες πράσινες ελιές
νερό
αλάτι , πιπέρι
1 κ.γ. ρίγανη

Αρχικά , βάζουμε μια κατσαρόλα γεμάτη νερό σε δυνατή φωτιά.
Όταν το νερό βράζει , προσθέτουμε αλάτι και τα μακαρόνια.
Ανακατεύουμε κατά διαστήματα και αφήνουμε να βράσουν όσο συνιστά η συσκευασία.

Τοποθετούμε μια άλλη μικρότερη κατσαρολίτσα σε μέτρια φωτιά , προσθέτοντας το λάδι.


Όταν το λάδι ζεσταθεί , προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε να σοταριστεί.



Προσθέτουμε νερό κατά βούληση και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 5'.


Κόβουμε τις ελιές σε κομμάτια με ένα μαχαιράκι.


Τις προσθέτουμε στην σάλτσα μαζί με πιπέρι και αλάτι.


Καλό είναι να προσθέσουμε σταδιακά το αλάτι , γιατί πολλές φορές οι ελιές , λόγω της άλμης που φυλάσσονται , είναι λίγο αλμυρές.

Αφήνουμε να βράσει για 2' και προσθέτουμε τη ρίγανη.


Ρίχνουμε τη σάλτσα με τις ελιές στην κατσαρόλα με τα μακαρόνια και ανακατεύουμε.


Αυτό ήταν !!

Καλή όρεξη !!

Υ.Γ. : Μπορείτε να προσθέσετε κρεμμυδάκι , σκόρδο , φρέσκια ντομάτα ή κρασί στη συνταγή.
Εγώ σας την παρουσιάζω απλή και με λιγοστά υλικά , γιατί το καλοκαιράκι απέχουμε από ... τις σπαζοκεφαλιές !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου