Κυριακή, 25 Δεκεμβρίου 2011

Χριστουγεννιάτικος κορμός {buche de noel}

Καλά Χριστούγεννα σε όλους ,
με υγεία και χαρά !!
Με τι άλλο να ταιριάξουμε αυτή τη γιορτινή μέρα ,
παρά με ένα "κορμό των Χριστουγέννων" !!
Απολαύστε ...


Υλικά
για το παντεσπάνι:
8 αβγά
8 κ.σ. ζάχαρη
8 κ.σ. άγλυκο κακάο
2 βανίλιες

για τη γέμιση:
2 κουτάκια morfat creamy ή ermol
4 κ.σ. ζάχαρη άχνη

για τη διακόσμηση:
2 φακελάκια super mousse Γιώτης σοκολάτα
400 ml κρύο γάλα

Αρχικά , χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους των αβγών.


Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ , σε μαρέγκα.


Μεταφέρουμε τη  μαρέγκα σε άλλο μπολ , με προσοχή , 
καθαρίζουμε το μπολ και βάζουμε σε αυτό τους κρόκους και τη ζάχαρη.
Χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν.


Προσθέτουμε τη μισή μαρέγκα στο μείγμα των κρόκων 
και ανακατεύουμε κυκλικά και απαλά με σπάτουλα.
Μόλις ενοποιηθεί , ρίχνουμε και την υπόλοιπη μαρέγκα.
Δεν χρειάζεται δύναμη , απλά απαλές κυκλικές κινήσεις ,
για να μη χαθεί ο αέρας που έχει εγκλωβιστεί στη μαρέγκα.
Αυτός είναι που θα κάνει το παντεσπάνι μας να φουσκώσει.


Προσθέτουμε το κακάο και τη βανίλια , κοσκινισμένα 
και τα αναμειγνύουμε.


Στρώνουμε ένα ταψί φούρνου με λαδόκολλα και ρίχνουμε σε αυτό το μείγμα μας ,
φροντίζοντας να απλωθεί ομοιόμορφα.


Ψήνουμε στους 180o C , στις αντιστάσεις , για 10'. 
Μόλις βγει από το φούρνο , πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη ...


... και τυλίγουμε σε ρολό , από τη φαρδιά πλευρά.
Αφήνουμε να κρυώσει.


Εντωμεταξύ , χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος σε αφράτη σαντιγί ,
προσθέτοντας προς το τέλος και τη ζάχαρη άχνη.


Ανοίγουμε το ρολό , και το καλύπτουμε με τη σαντιγί , αποφεύγοντας τις άκρες.
Ρολάρουμε με προσοχή 
και τοποθετούμε στο ψυγείο να σφίξει η κρέμα.


Φτιάχνουμε τη mousse σοκολάτας , σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.


Βγάζουμε το ρολό από το ψυγείο και αφού αφαιρέσουμε μία φέτα ,
την οποία φυλάμε στην άκρη , αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα ,
ξεκολλώντας και τη λαδόκολλα.
Χρησιμοποιώντας σαν κόλλα τη mousse , κολλάμε , σε όποιο σημείο μας αρέσει ,
τη φέτα που κρατήσαμε προηγουμένως.
 Απλώνουμε την υπόλοιπη mousse στην επιφάνεια του ρολού.


Με τη βοήθεια ενός πιρουνιού , σχηματίζουμε αυλακώσεις στην επιφάνεια της mousse.


Έτοιμο !!

Καλή απόλαυση !!

5 σχόλια:

  1. Χρονια πολλα με υγεια,αγαπη και αισιοδοξια
    Misirlou & maria

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρόνια σου πολλά!!!Με υγεία αγάπη και ευτυχία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ!!!!ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ!!!!!ΠΑΝΕΜΟΡΦΟΣ ΚΑΙ ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΟΣ!!!!!
    ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευχαριστώ πολύ κορίτσια!! Χρόνια πολλά σε όλους με υγεία και χαρά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. καλές γιορτές και ευτυχισμένο το νέο έτος!!!!!με δημιουργίες ξεχωριστές,με υγεία και πολύ αγάπη!!!!!!!!!!!!! <3 <3 αν έχεις facebook και δεν ψήφισες ακόμη τον γατούλη μου τον Μπέμπη θα χαρώ πάρα πολύ να τον ψηφίσεις για να γίνει το Νιάου του μήνα!!!πολλά γατοφιλάκια!!!
    http://apps.facebook.com/purinaniaou/4173

    ΑπάντησηΔιαγραφή