Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Κοτόπουλο με μπάμιες

Και ξαφνικά σήμερα μύρισε καλοκαίρι... Όχι όμως εξαιτίας του καιρού αλλά λόγω του φαγητού. Στην κυριολεξία μύρισε...


Υλικά για 2 άτομα
500 γρ. κοτόπουλο σε παϊδάκια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κ.σ. πελτές ντομάτας
450 γρ. μπάμιες κατεψυγμένες
2 κ.σ. λάδι
αλάτι
πιπέρι
1 φλιτζάνι ξίδι

Πλένουμε καλά τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα αφήνουμε σε τρυπητό να στραγγίσουν.
Ταμπονάρουμε το κοτόπουλο και με χαρτί κουζίνας.
Προσέχουμε να πλύνουμε απευθείας τα χέρια μας , τα σκεύη και τις επιφάνειες που ήρθαν σε επαφή με το νωπό κοτόπουλο με ζεστό νερό και σαπούνι.


Εντωμεταξύ , έχουμε βάλει σε μία κατσαρόλα το λάδι να ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά.
Όταν το λάδι ζεσταθεί , ροδίζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και από τις δύο μεριές.


Αφαιρούμε το κοτόπουλο από τη κατσαρόλα. Προσωπικά τοποθετώ τα κομμάτια στο καπάκι της κατσαρόλας που ούτως ή άλλως θα χρησιμοποιήσω για να μην λερώνω επιπλέον πιάτο. Σε καμία περίπτωση δεν τα βάζουμε σε σκεύος που τα είχαμε ακουμπήσει όσο ήταν νωπά.
Προσθέτουμε στο λάδι το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε.
Προσθέτουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου πάνω από τα κρεμμύδια.


Αραιώνουμε τον πελτέ ντομάτας σε ένα ποτήρι νερό και προσθέτουμε τη σάλτσα στη κατσαρόλα.


Πριν βάλουμε το καπάκι , προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Βράζουμε το κοτόπουλο για 20-30 λεπτά.
Όσο βράζει το κοτόπουλο προετοιμάζουμε τις μπάμιες. Δεν χρειάζεται να τις έχουμε βγάλει από την κατάψυξη από πιο νωρίς για να ξεπαγώσουν. Κατευθείαν από την κατάψυξη τις βάζουμε σε μπολ και τις ξεπλένουμε με νερό να φύγει ο πάγος.
Προσθέτουμε στο μπολ το ξίδι.


Τις σκεπάζουμε με πετσέτα.
Όταν το κοτόπουλο είναι σχεδόν έτοιμο , στραγγίζουμε τις μπάμιες από το ξίδι , χωρίς να τις ξεπλύνουμε και τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα.



Βράζουμε για 15 λεπτά ακόμα με κλειστό καπάκι.
Ανάλογα με το πόσο δεμένη θέλουμε τη σάλτσα , βράζουμε και για λίγο χωρίς καπάκι ώστε να εξατμιστεί το νερό.


Καλή όρεξη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου