Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2011

Αμύγδαλα {καβουρδίζω και αποφλοιώνω}

Πολλές φορές χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε στις συνταγές μας
αμύγδαλα καβουρδισμένα ή απλά αποφλοιωμένα ,
όμως η συνταγή δεν μας εξηγεί τον τρόπο.
 Ας δούμε , λοιπόν , πως φτιάχνονται ...

Όλα ξεκινούν με μία κούπα ωμά αμύγδαλα ...


ΚΑΒΟΥΡΔΙΖΩ ...

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 160o C στις αντιστάσεις.
Τοποθετούμε τα αμύγδαλα σε ένα ταψάκι.
Τα ψήνουμε για 15'.
Έτοιμα !!


Σημείωση :
Κάποιες συνταγές απαιτούν τα αμύγδαλα να αποφλοιωθούν πριν καβουρδιστούν.
Αυτό δεν αλλάζει σε τίποτα την παραπάνω διαδικασία ,
μόνο που επειδή τα αμύγδαλα είναι πλέον λευκά θα πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα.

ΑΠΟΦΛΟΙΩΝΩ ...

Τοποθετούμε τα αμύγδαλα σε μικρό κατσαρολάκι
με νερό που να τα σκεπάζει.
Βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 5'.


Τα σουρώνουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
Πιάνοντάς τα ανάμεσα στον δείχτη και τον αντίχειρα ,
αφαιρούμε τη φλούδα πιέζοντας.
Έτοιμα !!

1 σχόλιο: